• Forside
  • forlænge batteriets levetid

Häufig gestellte Fragen zu Akku (Akku FAQ)


Respuestas:

Q: Kan genopladelige batterier virkelig op/aflades op til 1000 gange?

Ja. Men for det meste kun under laboratorie forhold, som ofte ikke kan nåes ved normale forhold.


Q:I hvilken ladestand bliver batterierne leveret?

Genopladelige batterier er I princippet opladt under produktionen, for at se om de virker korrekt. Men batterierne mister sin kapacitet , alt efter hvor lang tid der går fra produktionen, til de bliver taget i brug. Det genopladelige batteri skal oplades før brug første gang.


Hvad skal jeg se efter på genopladelige batterier?

Det er afhængigt af typer. Eks. NiCd genopladelige batterier skal altid aflades helt, inden de oplades. Hvis batterierne er blevet dårlige, kan de generer deres kapacitet ved, at blive op og afladt nogle gange. Dette genopretter den fulde kapacitet i batterierne, efter et resultat af hukommelses effekten


Q: Hvad er cyklus?

Cyklus er en form for “helbredelse” af det genopladelige batteri. Det af og oplades 2 – 3 gange i træk. Dette genopretter kapaciteten i batteriet. Vi anbefaler regelmæssig cyklus af genopladelige batterier af alle typer, også for nye batterier, kan cyklus 2 – 3 gange være en god ide.


Q: Må cellerne blive varme under opladning?

Nej. De må blive lidt varme, men ikke meget varme. Hvis de bliver meget varme er de enden blevet over-opladt eller defekte. En god lader opdager en stigning i temperatur, og slår selv opladningen fra. En god lader til mobiltelefoner har en thermosikring, som slår fra ved omkring 70 grader celcius, og dette forhindrer overladning og overophedning.


Q: Ødelægger hurtig-ladning mine batterier?

Nej. Opladning tager omkring 1-2 timer med en hurtig-lader hvor en normal lader burger mere end 10 timer. Den relative høje strøm, fra hurtig-laderen kræver en speciel switching off, når batteriet er fuldt opladt.


Q: Har et nyt genopladeligt batteri fuld kapacitet med det samme?

Nej. Et nyt genopladeligt batteri afgiver først sin fulde kapacitet efter nogle få op og afladninger.


Q: Hvad er intelligent opladning?

Intelligent opladning, er en ladning som laderen styrer ladeforløbet, og efter endt opladning, slår over på vedligeholdelses ladning.


Q: Skal jeg tage batteriet ud af apparatet, hvis det ikke bruges i en længere periode?

Ja. Der kan stadig være et lille strømforbrug I apparatet, selvom det er slukket, og dette kan resultere I en dybdeafladning over en længere periode, som kan ødelægge batteriet.


Q: Hvordan opbevares genopladelige batterier?

Det anbefales en opbevarings temperature for længere opbevaring mellem +10 og +30 grader celcius, og en relative fugtighed på 50%.